20 de gen. 2014

Contes a casa del Cai i l'Iria

A finals d'any vam poder gaudir d'una nova sessió de Contes a domicili en una casa molt especial: una masia, Les Esplanes, envoltada de natura pels quatre costats i ben a la vora de Nulles. La comanda ja feia mesos que ens havia arribat però ara per naps, ara per cols no trobàvem la data que ens anés bé a les dues parts.

Arribar fins a la casa va ser tot un repte i potser hagués estat una bona idea afegir al cistell dels contes una brúixola o guiar-me pels estels... Després de perdre'ns diverses vegades entre mig de camps plens de garrofers, avellaners i oliveres... vam veure unes cuquetes de llum  i el Follet Poca Son em va animar a seguir-les. Ben aviat vam descobrir que aquelles cuquetes no eren altra cosa que la llum de les llanternes de tota la família que ens venien a rebre.

Després de refer-nos d'un viatge tan ple d'emocions i noves descobertes vaig presentar a la família el meu acompanyant, el follet Poca Son i vam començar a enfilar un conte rere un altre.
El Cai, l'Iria, el Xavi, la Mar i el follet Poca Son no perdien pistonada. Sense adonar-nos-en se'ns va fer molt tard, els nostres budells ja començaven a rondinar i vam decidir omplir el pap ara que ja teniem el cap ben ple d'històries.

Vam marxar d'aquell mas envoltat d'estels i natura amb dos pans fets a casa a sota el braç i una invitació per a gaudir en família d'algun matí a l'Aula de Natura Les Esplanes. 

I us puc ben assegurar que el bescanvi va valer molt la pena: vam fer de pastors d'un ramat de cabres, d'un xai i d'un porquet, vam mirar animalets pel microscopi , vam fer un taller de pintura, vam donar de menjar als animals de la granja i vam descobrir (a plena llum del dia!) el magnífic entorn que envolta Les Esplanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada