10 de nov. 2014

Follets d'aquí d'allà

M’esperen. Sento xisclets i nervis rere la porta d’un pis amb encant. El Brais que ben aviat farà tres anys esperava de totes totes la Rut però ha aparegut… la Rat. Anem a la seva habitació: un espai preciós amb un arbre dins serà on explicarem les històries: la seva mare, la Maruxa i el seu avi, el Paco, preparen l’espai. Esperem el pare, el Xavi, i la Tete, una gossa molt velleta que ha sortit a passejar tot i que les cames ja no l’acompanyen gaire…


Els explico la història del follet Pocason i també descobrim com és que l’aigua de mar és tan salada, mecaxins la… És una delícia aquesta estona compartida amb gent que s’estima, junts al voltant d’un llit. El Brais no vol que marxi sense explicar-me que ell en coneix un altre, de follet, gallec: l’Illote. Té uns contes que expliquen les seves històries. Ell no l’ha vist mai però un dia en va rebre un regal. És el que tenen els follets, són tan menuts!

Hi ha cosins a diferents llocs del món, potser follets també “haylos”: és més probable que possible perquè tenen tots dos com una retirada…Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada