11 de nov. 2013

L'Hugo Prades, el nostre il·lustrador de capçalera

Tenim el gust de presentar-vos un gran il·lustrador i també un bon amic: l'Hugo Prades. Aquest artista d’El Catllar (Tarragonès) té un gran recorregut en el camp de la il·lustració.

Va començar els estudis de delineació i podríem dir que va aprendre l’ofici de la mà d’en Dídac Sánchez, un altre il·lustrador de Torredembarra, durant tres anys.

L’Hugo, en el camp de la il·lustració, ha anat tocant TOTES LES TECLES, us explicarem les que sonen més fort:


1.Fa vint anys que l’empresa alemanya Heye li encarrega il·lustracions per als seus trencaclosques de capsa triangular: podeu trobar-ne des de 500 a 4.000 peces! És un gust poder admirar aquests treballs tot anant-los construint.


2.Ha treballat per al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través del Camp d’Aprenentatge del Tarragonès realitzant il·lustracions de reconstrucció història en dossiers didàctics sobre la quotidianitat a l’època romana.

3.Durant cinc anys va treballar fent caricatures a Port Aventura.


4.Ha treballat en la il·lustració de llibres de text per a les editorials Barcanova i Edebé.


5. És coautor de les il·lustracions del còmic "1811. El setge de Tarragona" editat per l'Ajuntament amb motiu del bicentenari del setge de la Guerra del Francès. 6.És autor del cartell del seguici popular de la ciutat de Tarragona concentrat a les escales de la catedral, present a moltes escoles de la ciutat sobretot per Festa Major. 


7.Darrerament, ha dibuixat les il·lustracions de la Guia "A peu per Tàrraco" de l'Editorial Arola i les de cinc contes de l'Editorial Cossetània.


8.L'Hugo es va deixar enredar pel nostre projecte i el nostre do de paraula i no va dubtar ni un moment en donar-nos un cop de mà. Hores i hores de treball, de proves de colors, de propostes, d'anades i vingudes de correus electrònics i alguna tarda... El resultat de tota aquesta feinada és la capçalera del nostre bloc i l'estimat follet Poca Son.

Moltes gràcies Hugo per ajudar-nos a donar forma i color a la primera aventura del col·lectiu.

Podeu endevinar què bescanviarem amb l'Hugo? Les seves filloles ja ho saben...

1 comentari:

  1. Jo sóc dels Estats Units i fora d'Espanya, Hugo Prades és principalment coneguda per les il · lustracions dels trencaclosques Heye. Jo li vaig enviar un correu electrònic que m'encantaven aquestes il · lustracions. Sembla una persona amigable.

    ResponElimina