19 de març 2020

Temps de contes a casa

Aquests dies el nostre follet Poca Son, el nostre acompanyant quan anem a contar contes a les cases dels xiquets i xiquetes, està una mica trist... Des de fa una setmana les Entretes i el follet som, com tothom, a casa. El nostre estimat follet viu d'amagat amb una família on se'n conten moltes de rondalles i històries però enyora, com nosaltres, les sortides i els nostres contes.


Aquests dies d'estar amb la família, les Entretes us animem a contar contes als vostres fills, ja sigui a la terrassa prenent el sol, abans d'anar a dormir o amagats a sota el llit. Contes que acompanyen, reconforten, emocionen... que teixexen fils entre els qui els escolten. Uns dies que sembla que el temps s'aturi i hi tingui cabuda més que mai el "Vet aquí una vegada..." que ens trasllada a un món ple de fantasia i imaginació. No ho dubteu! Conteu i conteu històries ja siguin a cau d'orella o en veu ben alta i embolcalleu els vostres amb la màgia de la paraula.

I si ja no sabeu quin conte contar, no patiu! Aquests dies a les xarxes, on tan sovint naveguem i a vegades perdem el nord i el sud, es reinventen i van "omplint" el buit presencial d'avis, amics, mestres, bibliotecaris, llibreters, narradors, autors, monitors, centres cívics, esplais, teatres... i sorgeixen més i més propostes per a escoltar contes. 

Us animem a seguir per les xarxes les diferents propostes que van sorgint (algunes les trobareu cercant per: #ContesConfinats). Remeneu i trieu la que més s'ajusti a les vostres necessitats. Podeu escoltar contes a: 

Llibreries: 
@vadecuentos
@orellaverda  
@llibreriaelgenetblau
@nollegiu Cada dia a les 17.30 h Contes de Rodari
Llibreria Sendak a Telegram

Editorials:
@Kalandrakacatalunya
@kalandrakaeditora

Biblioteques:
@bibsmir Cada dia a les 18 h contes a Twitter i Instagram a les Biblioteques de Montcada i Reixac
@BiblioRoquetes
Biblioteca Vapor Badia #Contesdesdelsofa a youtube

Narradors: 
@trastadasdemama
@vivimdelcuentu
@CarlesCanoPeiro (també a facebook i youtube)

Escriptors:
Jordi Folck a ivoox.com

Associacions:
¡Álbum! #Albumalas11  Cada dia a les 11 h per youtube amb narradors i narradores professionals 

I si voleu llegir contes: 
#eBiblioCat Plataforma de les Biblioteques Públiques de Catalunya que dóna servei de préstec de llibres electrònics, revistes, pel·lícules, etc.  

I si en voleu inventar... no oblideu que us podeu convertir en creadors de les vostres històries. Enguany celebrem els 100 anys del naixement d'un gran escriptor i inventor de contes, en Gianni Rodari. Tafanegeu per la xarxa les seves tècniques per a inventar històries i feu-ho en família. Endinseu-vos en l'univers Rodari i la seva famosa Gramàtica de la fantasia i proveu les seves tècniques amb els vostres fills. I tot recordant un famós llibre d'aquest autor no dubteu a contar contes per telèfon als vostres amics, avis...

I fins i tot podeu animar als vostres fills a presentar-se a algun concurs com ara:
Concurs infantil de Sant Jordi de la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra

Esperem que ben aviat la Karme, la Rat i l'Imma us ajudem també a omplir una miqueta aquest "buit" que ben mirat comença a estar ben ple!!!!

De mica a mica us anirem informant de més propostes que aniran sorgint!

Molta salut i contes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada